Read more Plus Minus My favourites OmVærktøjskassen til innovation og entreprenørskab i undervisningen Favourite Download pdf-file Facebook

Stanford Uni udfordrer studerende fra hele verden

Den globale finanskrise raser. Det betyder, at boligpriser og aktier falder drastisk og efterlader mange familier med et stort tab og gæld, der tvinger dem til at ændre deres forbrugsmønster. Derfor er der brug for at tænke nye og innovative løsninger, der kan motivere til at spare penge.

Udfordringen: Stanford University udfordrer studerende i hele verden til at komme med innovative løsninger på udfordringen: Make saving money fun.

Processen

Studerende fra videregående uddannelser i hele Danmark dystede i tværfaglige teams om at levere den bedste løsning på udfordringen. I København samledes de studerende på Københavns Universitet, hvor Katalyst i samarbejde med CSELab, havde designet et intensivt innovations- og teambuildingforløb, der byggede på brugerdrevet innovation. De studerende blev guidet af professionelle facilitatorer fra Katalyst og CSELab.

Resultatet

De 45 danske teams, der deltog, kom med mange innovative løsninger på udfordringen. To af de tre vindende hold kom fra Copenhagen Campus. De havde skabt ideer, der havde fokus på at vende de negative følelser, der er forbundet med at spare penge, til positive følelser. Vinderholdet, der gik videre i den internationale konkurrence, havde designet et netbank koncept: ”Memory Banking”. Konceptet visualiserede forbruget og knyttede minder til det at bruge penge.

”Jeg tror, det afgørende er, at vi har vendt det hele på hovedet. Netbank er p.t. meget tørt og kedeligt –selv når bankerne forsøger at appellere til de unge. Vi vil skabe et koncept, hvor man relaterer til penge via følelser og får en dagbogsagtig oversigt over sit forbrug.”
– Christian Claudi, vinder af Global Innovation Tournament og studerende på Musikvidenskab.

Fakta

Innovationskonkurrence: Global Innovation Tournament 2009
Deltagere: Studerende i hele Danmark Varighed: 3-dages workshop Opdragsgiver: Stanford University, USA
Facilitator: Marjanne Kurth, Katalyst, Marie Roloff Clausen, Katalyst og Lucia Valesco, CSELab
Jury: Morten Højbjerg, Moment, Soulaima Gourani og Christina Hembo, Christina Design.